Firma Tombolo komerc оsnovana je 20.07.2010. godine sa sjedištem u Gradišci. Osnivač firme je Siniša Cvijić, dugogodišnji preduzetnik sa velikim iskustvom u oblasti kozmetike za kosu. Tombolo komerc se na samom početku svog poslovanja bavio prvenstveno maloprodajom i veleprodajom gumene obuće i zapošljavao je svega dva radnika. Nepune dvije godine nakon osnivanja, firma je svoje poslovanje usmjerila na uvoz i distribuciju profesionalnih italijanskih proizvoda i opreme za frizerske salone širom Republike Srpske, a i Bosne i Hercegovine. To je uslovilo nova zapošljavanja potrebnih kadrova i ulaganja u prevozna sredstva za potrebe distribucije naših proizvoda. Ubrzo smo postali i generalni uvoznik i distributer profesionalnih italijanskih proizvoda i opreme za frizerske salone za Bosnu i Hercegovinu. Rukovođenje firme, 2014. godine preuzima Nemanja Cvijić, sin osnivača firme, koji već na samom početku ostvaruje velike poslovne rezultate, a već u ljeto 2017. godine izabran je za najperspektivnijeg mladog poduzetnika  Opštine Gradiška za koji uspjeh mu je priznanje uručio lično gospodin Igor Radojičić, tadašnji predsjednik skupštine grada Banja Luka.
U toku 2016. godine proširili smo svoje poslovne kapacitete kako u pogledu poslovnog prostora, tako i u pogledu neophodnih i stručnih kadrova. Iste godine proširili smo svoje poslovanje i na teritoriju Republike Srbije gdje smo osnovali sestrinsku firmu pod nazivom “Stella Cosmetics S.N.” sa sjedištem u Novom Sadu. To je sve dovelo i do razvoja i plasiranja na tržište našeg spostvenog brenda, čija je proizvodnja locirana u Italiji. Naša firma u Novom Sadu je svakim danom razvijala svoje poslovanje i postala veoma uspješna, a 2017. godine smo se pojavili i na velikom Beogradskom sajmu kozmetike i sa ponosom predstavili svoje poslovne uspjehe, vizije, ciljeve i planove za budućnost našeg poslovanja. 2017. godine je značajna po tome što smo te godine obogatili svoje poslovanje u firmi u Gradišci, gdje smo, nakon detaljne analize tržišta i analize neophodne opreme i ostale logistike, pokrenuli spostvenu proizvodnju šampona. Firma ulaže velike napore kako bi ovaj brend postao prepoznatljiv širom Republike Srspke, Bosne i Hercegovine, a i šire.
Tombolo komerc svoj uspjeh u radu i poslovanju bazira na detaljnom poštovanju tehnoloških propisa i procesa u proizvodnji, čime su uvijek zadovoljene sve norme kvaliteta određene kako domaćim, tako i svjetskim standardima. Na taj način Tombolo komerc nastoji da zauzme vodeće mjesto u proizvodnji kako šampona tako i ostalih proizvoda za njegu kose. Takođe, nastojimo da kroz razne pogodnosti i programe, učinimo naše kupce zadovoljnima, kako bi nam se uvijek iznova vraćali i motivisali nas da radimo više i jače.